Girne’de umumi bir yer olan Namık Kemal Caddesi üzerinde devriye yapan trafik polislerinin eşini rapor etmeye çalıştığı sırada sinirlenerek polis memurlarına saldıran Adem Ünal tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Barış İpek, olayla ilgili bulguları aktardı. İpek huzurda bulunan zanlı Adem Ünal’ın “vahim zarar”, “polisi darp görevinden men”, “sarhoşluk”, “rahatsızlık” ve “uygunsuz tavr-i hareket” suçlarında methaldar olduğunu söyledi.

Polis huzurda bulunan zanlı Adem Ünal’ın, bugün saat 01.15 raddelerinde Girne’de umumi bir yer olan Namık Kemal Caddesi üzerinde, nefesinde 360 miligram alkollü içki tesiri altında sarhoş bir vaziyette bulunduğu bir sırada, eşinin trafik ekipleri tarafından rapor edildiği gerekçesiyle yolcu olarak bulunduğu ES 541 plakalı araçtan inerek kontrol noktasında görevli polis memuru H.Y.’nin üzerine  yürüyüp yüksek sesle rahatsızlık verdiği, ellerini ve kollarını gelişi güzel salladıktan sonra, sağ eliyle polis memuru H.Y.’nin yüzüne yumruk atıp yere düşmesi neticesinde, sağ el yüzük parmağının kırılmasına sebebiyet vermek suretiyle vahim zarara uğrattığını mahkemeye aktardı.

Polis olayın akabinde zanlının olay yerinde bulunan polis ekipleri tarafında makul güç kullanılarak etkisiz hale getirildiği ve suçüstü hali gereği tutuklandığını mahkemeye aktardı.

ZANLI ÜNAL, ÖZÜR DİLEDİ

Polis memuru Barış İpek, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini bölgede incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğu ve zanlının vermiş olduğu ifadesinin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğinden ilk etapta soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 GÜN TUTUKLU KALACAK

Mahkemede söz alan zanlı Adam Ünal, “Alkolden kaynaklı adrenalin ile böyle bir suç işledim, özür dilerim” dedi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Murat Soytaç, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Editör: Aynur DIRAĞAN