LEFKOŞA TÜRK LİSESİ, 20 TEMMUZ FEN LİSESİ VE SEDAT SİMAVİ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ SON HAZIRLIKLARINI GERÇEKLEŞTİRİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı ve Telsim iş birliğinde düzenlenen, "Telsim Freezone 9. Liselerarası Müzik Yarışması’nın final günü yaklaşıyor.

8 Haziran’da Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek yarışma finalinde sahneye çıkacak Lefkoşa Türk Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi ve Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, finale yönelik son hazırlıklarını gerçekleştiriyor.

Yarışma doğrultuda çalışmalarını sürdüren okulların öğrenci ve öğretmenleri ise yarışmayla ilgili görüşlerini paylaştı.

AKSUNLAR: ‘‘BU YARIŞMA BİZE TEKRARDAN BEN DEĞİL BİZ OLMAYI ÖĞRETTİ.’’

Lefkoşa Türk Lisesi sorumlu müzik öğretmeni Soley Aksunlar yaptığı konuşmada, pandemi dolayısıyla kaybettikleri yaşama sevinçlerini bu yarışmalar sayesinde tekrardan bulduklarını söyledi.

“Depremden dolayı ikinci yıkımımızı yaşadık. Bu yarışma bize tekrardan ben değil biz olmayı öğretti.” ifadelerini kullanan Aksunlar, “Öğrencilerimiz çok heyecanlı, tüm yarışmacı arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Öğrencilerimiz hayallerini gerçekleştirecekleri için Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na çok teşekkür ederiz.” dedi.

YILDIZ: ‘‘EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALMALARINI VE SENEYİ GÜZEL KAPATMALARINI TEMENNİ EDİYORUM.’’

Lefkoşa Türk Lisesi sorumlu müzik öğretmeni İrfan Yıldız ise grup olarak organizasyonun başından beridir büyük bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çocukların çok iyi hazırlandıklarını ve çok emek verdiklerini belirten Yıldız konuşmasının sonunda, “Emeklerinin karşılığını almalarını ve güzel bir şekilde seneyi kapatmalarını temenni ediyorum.’’ dedi.

KURT

Lefkoşa Türk Lisesi öğrencisi Rümeysa Kurt da böylesine büyük bir organizasyon içerisinde bulunmaktan dolayı heyecan duyduğunu söyledi.

Arkadaşları ile birlikte mutlu ve motive olduklarını dile getiren Kurt, “Hepimiz bir bütün oluşturduk ve başarılıyız. Herkese başarılar dilerim.’’ dedi.

GÜNEŞ

Lefkoşa Türk Lisesi öğrencisi İzzet Güneş ise böyle bir yarışmanın içerisinde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

“Böylesi önemli bir sahnede çalışmak bizim hayalimiz. Güzel bir duygu.” ifadelerine yer veren Güneş, bu zamana kadar çok çalıştıklarını ve ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını belirterek, “Umarız çabalarımız karşılığını bulur. Ben başaracağımıza inanıyorum.’’ ifadelerini kullandı.

KAVAZ: ‘‘MÜZİK BİRLEŞTİRİCİ BİR GÜÇTÜR BUNA İNANAN BİRİYİM VE ÇOCUKLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM.’’

20 Temmuz Fen Lisesi sorumlu öğretmeni Metin Kavaz da açıklamasında bu yarışmaya yıllardır katıldıklarını ve bu sene çocukların çok heyecanlı ve hırslı olduğunu söyledi.

Öğrencilerin bu tecrübeyi yaşamak istediğini de dile getiren Kavaz, “Müzik birleştirici bir güçtür. Buna inanan biriyim ve çocuklarımıza başarılar diliyorum. İyi olan kazansın.’’ dedi.

SEÇMEN

20 Temmuz Fen Lisesi öğrencisi Teyfik Kerim Seçmen ise bu sene Freezone Müzik Yarışmasına katılmak için çok çabaladıklarını ve dışarıdan arkadaşlarının desteğiyle birlikte güzel bir şarkı hazırladıklarını söyledi.

Hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini kaydeden Seçmen, “Umarız güzel bir gösteri yapabiliriz. Birinci olamasak da çok güzel anılar biriktireceğiz.’’ ifadelerini kullandı.

BAŞAR

20 Temmuz Fen Lisesi’nin bir diğer öğrencisi Ekrem Başar ise 4 yıldır 20 TEMMUZ FEN LİSESİ’nde öğrenim gördüğünü ve her zaman Freezone yarışmasına katılmayı hayal ettiğini dile getirdi.

Yarışmaya 2 sene önce başvurduklarını ancak pandemi dolayısıyla iptal olduğunu belirten Başar, “Bu sene çok iyi hazırlandık. Arkadaşlarım ve ben kazanacağımıza inanıyoruz. Herkese başarılar dilerim.’’ dedi.

ULUCAN:’’ HER DAKİKASI VE HER SANİYESİ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ, ANI YAŞAYARAK MÜZİĞİ DAHİL EDİYORUZ.’’

Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi sorumlu müzik öğretmeni Hazar Ulucan ise açıklamasında, yarışmaya ikinci kez katıldıklarını ve geçen sene vokallerinin derece aldığını hatırlattı.

Bu yıl Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden öğrencilerin de ekibe destek verdiğini ve güzel birliktelik oluşturduklarını belirten Ulucan, “Birbirimizi motive ederek, yardımlaşarak çalışıyoruz. Her dakikası ve her saniyesi bizim için çok değerli, anı yaşayarak müziği dahil ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Bu sene katılacak tüm okullara başarılar dileyen Ulucan, herkes için eğlenceli ve keyifli bir yarışma olmasını temenni etti.

BÜRÜNCÜK

Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrenim gören ancak Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi ile yarışmaya katılacak olan Evren Bürüncük de açıklamasında geçen yıl kendi okulunda birinci olduklarını, bu yıl ise Sedat Simavi’deki arkadaşlarıyla beraber yarışmaya hazırlandığını belirtti.

Çok heyecanlı olduklarını ifade eden Bürüncük, “Birbirimize destek olarak hazırlanmaya devam ediyoruz. Tüm yarışmacı arkadaşlarıma başarılar dilerim.” dedi.

MUHTAROĞLU

Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Emine Muhtaroğlu da yarışmaya katılmaktan ve hazırlanmaktan dolayı çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirtti.

 Arkadaşlarıyla birlikte motive olduklarını ve sahnede kendilerini göstereceklerini söyleyen Muhtaroğlu, “Umarım herkes için güzel bir performans olur. Başaracağımıza inanıyoruz.’’ diyerek sözlerine son verdi.

     18 liseden 20 grubun katılım ile “İçindeki Yeteneği Keşfet” sloganıyla yapılacak olan yarışmanın finali, 8 Haziran’da Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Yarışmada, ‘‘En İyi Orkestra’’, ‘‘En İyi İcra’’, "En İyi Kız Solist", ‘‘En İyi Erkek Solist’’, ‘‘En İyi Enstrüman Performansı’’, ‘‘En İyi Sahne Performansı’’, ve ‘‘Kamran Aziz Özel Ödülü’’ olmak üzere toplam 7 dalda ödül verilecek.

LTL20 TEMMUZ FEN LISESI