(26.09.2022..MHA..)Gazimağusa’da Passage isimli işyeri içerisinde annesine ve kendisine küfür ettiği gerekçesiyle arkadaşını bıçakla ağır yaralayan O.F.Ç. , aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

   Olay sonrası işvereni tarafından çalışma izni  iptal edilen O.F.Ç., ileride yargılanmak üzere, 3 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

   Polise gönüllü ifade verip, suçlarını kabul eden O.F.Ç., olay sonrası saç ve sakalını kesip eşkalini değiştirdiğini itiraf etti.

   Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler huzuruna  görüşülen duruşmada, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli meselenin tahkikat memuru Raif Safa, mahkemeye talebi aktardı.

   Raif Safa, 22 Eylül’de Gazimağusa’da Bahriyeli Sokak üzerinde bulunan Passage isimli işyeri içerisinde, kendisine ve annesine küfür ettiği gerekçesiyle, U.İ.’yi tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu 28 santim uzunluğundaki sivri uçlu bıçakla kalçasından, kolundan ve kaburgasından ağır yaraladığını anlattı.

    Aynı gün tutukladığı zanlı aleyhindeki soruşturmasını tamamladığını anlatan tanık polis, zanlının ifade verip suçlarını kabul ettiğini mahkemeye aktardı.

   Tanık polis, mahkemeden TC vatandaşı zanlıyı kaçma ihtimalini göz önünde bulundurarak cezaevine göndermesini istedi.

   Kıdemli yargıç , zanlıyı her ne şart altında olursa olsun 3 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderdi. (MHA)