Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Dairesi, Meydan İtfaiye Şube Amirliği’nin yangın söndürme ve kurtarma tatbikatına katılım gösterdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Ercan Havalimanı’nın güney batısında bulunan boş bir arazide yer alan tatbikat başarıyla idrak edildiği açıklandı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, tatbikatın başarılı geçmesi nedeniyle Sivil Havacılık Dairesi ve Ercan Meydan İtfaiye Şubesinin personelini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

“ERCAN, GÜVENLİ ELLERDE…”                   

Ercan Havalimanı’nın, doğrudan uçuş alan pek çok havalimanından daha güvenli olduğunu kaydeden Arıklı, Meydan İtfaiye Şubesi’nin bu durumun oluşmasında büyük katkısı olduğuna işaret ederek Ercan Havalimanı’nın güvenli ellerde olduğunu ifade etti.

Meydan İtfaiye Şube Amiri Mustafa Karşılı, her altı ayda bir yapılan tatbikatın amacının personelin daha iyi eğitilmesi ve kendilerine duydukları güveni artırmak olduğunu söyledi. Karşılıklı, bu tür tatbikatlar sayesinde eksikliklerin tespit edildiğini böylece olaylara daha etkin müdahalede bulunma kabiliyetlerini artırdıklarını ifade etti.

Tatbikatın senaryosu şöyle:

“LX2413 Sefer sayılı Boeing 747 tipi İstanbul-Ercan seferini yapan uçak saat 10.00’da 2.9 pist başından iniş yaptıktan sonra pistin kaygan olmasından dolayı pistten çıkarak kırım yapmıştır.

Bu olayın akabinde ‘D’ Ekibi ekip şefi Aşkın Meşeli, Meydan İtfaiye Şube Amirini, Sivil Havacılık Dairesi Müdürünü, Ercan Devlet Havalimanı Polis Amirini, Hava Trafik Kontrolleri Kule Bölümünü ve Meydan işletme Birimini arayıp bilgilendirdikten sonra tüm itfaiye araçlarını ve personelini olay bölgesine intikal ettirmek suretiyle müdahaleye başlamıştır...”