Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte olan ve İnsan Hakları Platformu Derneği tarafından uygulanan İnsan Hakları Platformu projesi kapsamında gerçekleştirilen İnsan Hakları Okulu eğitimleri Ekim ayında ilk mezunlarını verdi.
 

Sivil toplum örgütleri/inisiyatifleri ve gençlere yönelik, insan hakları konusunda uluslararası ve bölgesel standartları, antlaşmaları ve Kıbrıs’ın kuzeyindeki uygulamaları interaktif bir metotla inceleyen İnsan Hakları Okulu, Mayıs-Ekim ayları arasında toplamda sekiz eğitim modülünü başarı ile gerçekleştirmiştir.



İnsan Hakları Okulu, altı haftalık bir süreç içerisinde altı farklı modül ile birinci aşamasını tamamlamıştır. Avrupa Konseyi’nin Pusula isimli İnsan Hakları Eğitimi kılavuzunu esas alarak hazırlanan ilk dört modülün ardından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve LGBTİ+ Hakları, İfade Özgürlüğü ile Örgütlenme ve Barışçıl Toplanma başlıkları altında beşinci ve altıncı modüller gerçekleştirildi. Katılımcıların talepleri doğrultusunda son modüller Çalışan Hakları ile Çevre ve İnsan Hakları konularında düzenlendi.

Eğitimler, İnsan Hakları Platformu binasında yirmiyi aşkın kişinin aktif katılımı ile sürdürüldü. İnsan Ticaretiyle Mücadele ve Mülteci Hakları Program Koordinatörü Fezile Osum, Demokratik Haklar Program Koordinatörü Didem Eroğlu, LGBTİ+ Hakları Program Koordinatörü Erman Dolmacı, İnsan Hakları Avukatları Aslı Murat ve Öncel Polili, Herkes İçin Eşit Haklar: Çalışan Haklarının Güçlendirilmesi Proje Koordinatörü Ahmet Türkdoğan, çevre aktivisti Vijdan Şengör ve Prof. Dr. Şerife Gündüz’ün eğitmen olarak katıldığı okula Kıbrıs’ın kuzeyinde yer alan sivil toplum örgütleri ve sendikalardan katılımcıların ilgisi yoğun oldu.
 

Eğitim programın sonunda konuşma yapan Platform Direktörü Derya Beyatlı, katılımcılara teşekkür ederek, İnsan Hakları Okulu eğitimlerinin ikincisinin gençlere yönelik olarak 2023 yılı yazında organize edilmesini planladıklarının müjdesini verdi.