(MHA)…….Geçtiğimiz Pazartesi günü ise konuyla ilgili Yeni Bakış Gazetesi’nde çıkan bir haberin Gümrük memuru Mehmet Ertuna’yı zor durumda bıraktığı açıklandı.

Gümrük Çalışanları Sendikası Başkan ve Üyeleri bugün Mağusa Gümrük Müdürlüğü’nde bir basın açıklaması yaparak Gümrük Memuru Mehmet Ertuna’ya destek çıktı ve Ertuna için yasal yollara başvurulacağı belirtildi.

Basın açıklamasında konuşan Güç-Sen Başkanı Derviş Dağman 2 Ekim 2017 tarihinde ispatsız, mesnetsiz ve asılsız iftira atılan Mehmet Ertuna’nın sendika olarak yanında olduklarını vurgulayarak, olayın yargıya taşınmasından mutluluk duyacaklarını kaydetti.



Dağman gümrük çalışanlarına yapılan suçlamaların kabul edilemez olduğunun altını çizerek, bu tür asılsız iftiraların yargıya intikal ettirileceklerini de ifade etti.

İddia edilen olay karşısında mağdur olan Mehmet Ertuna da yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta yerel bir gazetenin kendisiyle ilgili asılsız bir iddiada bulunduğunu ve bu gazetenin hiçbir araştırma yapmaya gerek duymadan bu iddiayı manşetten yayınlamasının kabul edilemez olduğuna dikkati çekerek, gazetenin sonrasında tekzip yazısı bile yazmayı reddeden bir tutum içinde olmasından kendisinin de olayı yargıya taşıdığını açıkladı.

Bu yargı sürecinin, iddia sahibi ve iddiayı gazetesinde yayınlayan kişiyle birlikte yürütüleceğini de sözlerine ekledi.



Gümrük Çalışanları Sendikası Avukatı Özge Uğraşın da bir açıklamada bulunarak, herhangi bir basın yayın organının, sendika çalışanı hakkında araştırma yapmadan,soruşturmadan, açık isim kullanarak veya kullanmayarak çirkin ve asılsız iddialarda bulunması halinde olayın yargıya taşınacağını ifade ederek, bu olayda olduğu gibi böylesi bir tutumun sergilenmesi halinde kişinin sosyal durumunun zorda bırakılmasına kimsenin hakkı bulunmadığının altını çizdi. (MHA)