Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde görüşülen davada yeminli şahadet veren Polis Memuru İbrahim Ertarkan, olay ile ilgili olguları aktardı.

Polis, zanlılar O.M ile C.T.’nin “Kanunsuz Ateşli Silah Taşıma ve Tasarrufu” ile “Kanunsuz Avlanma” suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

Polis, 25 Temmuz 2023 tarihinde, saat 23.30 raddelerinde; Güzelyurt-Doğancı arasında; av koruyucusu tarafından yapılan kontrolde; zanlılar O.M. ile C.T.’nin araçla avlandıklarının tespit edildiğini söyledi.

Polis, 26 Temmuz 2023 tarihinde zanlı C.T.’nin tasarrufunda 1 adet Belçika Yapımı Acier Simens marka çifte kırma av tüfeği, 1 adet BC Miraku marka çifte kırma av tüfeği ve 1 adet projektör bulunduğunu dile getirdi.

Polis, zanlı O.M.’nin tasarrufunda ise 1 adet Shadow marka kırma av tüfeği, 1 adet Zbroyouka Brono marka av tüfeği, 1 adet BSA Sleeved marka av tüfeği ile 1 adet kafa lambası bulunduğunu kaydetti.

Polis, bulunan tüfekler ile zanlı O.M.’nin adına kayıtlı aracın emare alındığını belirterek zanlıların 26 Temmuz’da tutuklandığını ifade etti. Tahkikatın yeni başladığını belirten polis, zanlılardan alınan tüfeklere balistik inceleme yapılması gerektiğini, ayrıca gönüllü ifade veren C.T.’nin ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılacağına dikkat çeken polis, alınması gereken ifadeler ile incelenmesi gereken kamera görüntülerinin de bulunduğunu söyledi.

Polis, zanlıların bu safhada serbest kalmasının tahkikata olumsuz etkisinin olacağını belirterek zanlıların 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur, zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.