Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, UBP Milletvekili Yasemi Öztürk başkanlığında bugün yaptığı toplantıda, gündemdeki yasa önerilerini ele aldı.

Toplantının başında, "Genel Kuruldan Bir Daha Görüşülmek Üzere Komiteye Geri Alınan Dernekler (Değişiklik) Yasa Önerisi" üzerinde madde madde görüşmeler yapıldı. Komite, bu yasa önerisinin aciliyetinin olmadığına karar vererek üçüncü okumayı gelecek toplantıda gerçekleştirmeyi planladı.

Daha sonra, UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve CTP Lefkoşa Milletvekili Ürün Solyalı'nın önerisi olan "Seçim ve Halk Oylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi"nin genel görüşmesine geçildi. Komite, bu yasa önerisi üzerindeki görüşmelerine gelecek toplantılarda devam etme kararı aldı.

Komite toplantısına Barolar Birliği, İçişleri Bakanlığı, Demokrat Parti (DP), Sol Hareket, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) gibi kuruluşların temsilcileri ile Bağımsız Milletvekili Adayı Mert Taşkın da davet edilerek görüşlerini komiteyle paylaştı.

Toplantıya CTP Milletvekili Ongun Talat, UBP Milletvekilleri Sadık Gardiyanoğlu ve Fırtına Karanfil ile CTP Milletvekili Ürün Solyalı da katıldı. Ayrıca, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP Milletvekili Özdemir Berova, "Seçim ve Halk Oylaması (Değişiklik Yasa Önerisi)"nin öneri sahibi UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve YDP Milletvekili Talip Atalay da toplantıda yer aldı.