Instagram'ın Reels indirme özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Özellik, videoyu yükleyen tarafından açıp kapatılabilecek. Açıldığında Reels, isteyen herkes tarafından indirilebilecek.

Dünyanın en popüler görsel içerik platformu olan Instagram, TikTok'a rakip olarak geliştirdiği Reels özelliğini iyileştirmeye devam ediyor. Instagram'ın Reels için üzerinde çalıştığı yeni bir özellik daha ortaya çıktı ancak bu özelliğin kime, ne fayda sağlayacağını henüz anlayabilmiş değiliz.

Daha önce Instagram'a gelen pek çok özelliği haftalar öncesinden ortaya çıkaran Alessandro Paluzzi tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre Instagram, Reels videoları için bir indirme seçeneği üzerinde çalışıyor. Peki bu özellik nasıl kullanılacak ve kimin işine yarayacak?

c7de83b8b3b785ec0984611f073825c40d42fecf

Hemen yukarıda görebileceğiniz ekran görüntüsüne göre indirme seçeneği, Reels videolarının yanında bulunan üç noktaya dokunduğunuzda açılan seçenekler menüsünde yer alacak. Reels'i yükleyen kişi, videoyu paylaşırken indirme seçeneğini açması halinde isteyen herkes ek bir uygulama ya da internet sitesine gerek duymadan videoyu indirebilecek.

Peki bu özellik ne işe yarayacak? Eğer beğendiğiniz Reels videolarını indirip arşivinizde biriktirmeyi seviyorsanız, bu özellik çok işinize yarayacak diyebiliriz. Onun dışında söz konusu özellik, sosyal medyanın en büyük problemlerinden biri olan 'içerik çalmayı' daha da kolaylaştırmış olacak. İndirmeye açık olan Reels videoları kolaylıkla başkaları tarafından paylaşılabilecek.