(28-02-2023…MHA)

Namık Kemal Lisesi Okul Aile Birliği, Dün akşam 27-02-2023 tarihinde saat 17:30’da Gazimağusa Belediye Binası’nda, Okul Aile Birliği Başkanı Arkın Köseoğlu, As Başkanı Ahmet Doğan, Okul Aile Birliği Üyesi Hüseyin Korkmaz, Okul Öğretmeni Ece Bilgehan ve birçok velinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

00LKUIOLIO

01YUJYUKJ

Namık Kemal Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Arkın Köseoğlu gelip yapılan incelemede hiçbir netice kaydedilmediğini, açıklamanın hemen yapılamayacağı yanıtını aldıklarını fakat çocuklar için eğitimin nasıl devam edeceği ile ilgili bir B planlarının olmadığını belirtti.

2KÖLIUOL

Gündemde olan okul binalarının depreme dayanıklılığının kontrolleri ile ilgili halen açıklamaların gelmediğini kaydeden As Başkan Ahmet Doğan, eğitimin devamlılığını istediklerini, gerekirse Haziran’a uzamasının da sakıncası olmadığını fakat güvenilir sağlam bir binada olmasını istediklerini belirtti.

3HLKIULIO

Öğretmen Ece Bilgehan ise kamuoyu açıklaması beklediklerini fakat henüz bir açıklama yapılmadığını, diğer okulların okul aile birliği başkanları ile bir federasyon kurma çabasında olduğunu kaydetti.

4KUGIKUI1HTYHTY

Aileler de çocuklarını bu şartlar altında okula göndermek istemediklerini belirttiler.

Namık Kemal Lisesi Okul Aile Birliği toplantısı neticesinde alınan kararlar şu şekildedir;

1.       Okulumuzun depreme dayanıklılık raporu resmi olarak açıklanana kadar çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz.

2.       NKL velilerinin tamamına bu karar imza karşılığı teyit ettirilecektir.

3.       İlgili resmi karar çıkana kadar geçecek olan sürede, çocuklarımızın online eğitim görmesi alternatifinde hem fikiriz.