Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna 9 gün kala, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ'ın Ankara'da bir araya geldiği bildirildi. Toplantı, Zafer Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşti ve saat 14.50'de sona erdi. Görüşme sonrasında iki lider de açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, toplantının verimli geçtiğini belirterek, Türkiye ve dünya sorunlarını masaya yatırdıklarını ve değerlendirmelerde bulunduklarını ifade etti. Millet İttifakı liderlerinin görüşlerini, yaptıkları çalışmaları, ortak mutabakat metni ve anayasa değişikliği konularını konuştuklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin demokrasiye ve dayanışmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun, Zafer Partisi lideri ve diğer ATA İttifakı genel başkanlarıyla da görüşeceği belirtildi.

Ümit Özdağ ise Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibine teşekkür ederek, toplantıda sorularını sorduklarını ve detaylı cevaplar aldıklarını ifade etti. Aldıkları cevaplara göre yetkili kurullarında değerlendirmeler yapacaklarını belirten Özdağ, ATA İttifakı'nı oluşturan diğer siyasi partilerin genel başkanları ve Sinan Oğan ile de toplantı öncesinde değerlendirme yaptıklarını ve kısa bir süre içinde Türk kamuoyuyla görüşlerini paylaşacaklarını söyledi. Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Görüşmenin ardından genel merkez önünde "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atıldığı bildirildi.

Öte yandan, Sinan Oğan'ın hangi ittifakı destekleyeceği konusu merak edilirken, Ümit Özdağ'ın daha önce yaptığı açıklamalarla toplantıyı duyurduğu belirtildi. Sinan Oğan ise Ahmet Davutoğlu ve Feramuz Üstün ile görüşmeler gerçekleştirmişti. Kararını bugün açıklayabileceği ifade edilen Oğan'ın, 19 Mayıs'ta açıklama yapabileceği öne sürüldü.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 14 Mayıs akşamı Sinan Oğan'ı telefonla arayarak aldığı oy oranı için tebrik ettiği, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un da görüşmenin olumlu geçtiğini belirttiği bilgiler arasında yer aldı.