(15-08-2022…MHA) 

Sirkat ettiği bisikletleri resimleyip sosyal medya üzerinden pazarlayan Gazimağusa sakini B.E son işinde yakayı ele verince 06.08.22 tarihinde tutuklanmış ve 07.08.22 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 3 gün, 10.08.22 tarihinde 5 gün olmak suretiyle toplam 8 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Tutukluluk süresi dolan zanlı bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde “sirkat ve kasti hasar” suçlamasıyla yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışı men edilerek teminata bağlandı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı İlhan Damdelen, olgularla ilgili bilgi vermek üzere Polis memuru Canberk Sağer ’i tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, zanlının 4-5.08.22 tarihleri 19.30-24.00 saatleri arasında Gazimağusa’ da bir apartmanın alt katında bulunan 4000 T.L değerindeki 28’lik kilitli bir bisikletin asma kilidini kerpetenle kırıp 100 T.L hasara uğradıktan sonra sirkat ettiğini söyledi.

Zanlının sirkat etmiş olduğu bisikleti resimleyip sosyal medya üzerinden satışa sunması üzerine tespit edildiğini ve satış yaptığı esnada suçüstü hali gereği tutuklandığını belirten tanık, ayni gün ikametgahında yapılan aramada 1 adedi sağlam bir adedi 3 parçaya bölünmüş 2 adet bisiklet ile olay esnasında kullanılan kerpetenin bularak emare alındığını söyledi.

Zanlının cep telefonunda yapılan incelemede Temmuz ay’ ı içerisinde 3 ve 2 bin T.L değerinde 2 adet bisiklet sirkat ettiğini, bunlardan birisinin sahibi tespit edilirken diğerinin sahibinin temin edilemediğini işaret eden tanık, işlemiş olduğu suçlarla ilgili kendisine okunan yazılı dava tebliğinde zanlının 04.08.22 tarihinde işlemiş olduğu suç dışındaki diğer 2 bisiklet hırsızlığı suçlamasını kabul etmediği yönünde beyanda bulunduğunu söyledi.

Zanlının T.C vatandaşı olup KKTC’ de su tesisatı işleriyle uğraşan bir şirkette çalışma izniyle bulunduğunu, ailesinin Türkiye’ de yaşadığını, kendisinin tek başına KKTC’ de kaldığına dikkat çeken tanık polis, ileride yargılanmasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışının men edilerek teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek 10 bin T.L nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir şahsın 40 bin T.L değerinde şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)