Güney Kıbrıs’tan toplam 40 gr ağırlığında Hint Keneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan madde ithal ve tasarruf eden Lefkoşa sakini C.D 5.10.19 tarihinde suçüstü tespit edilerek tutuklandı.
Zanlı C.D kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçu ile ilgili olarak bugün 6.10.19 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı. Meselenin tahkikatını yürüten polis memuru Gökhan Yıldırım olayla ilgili mahkemeye bilgi verdi.

Alınan bilgi ışığında 5.10.19 tarihinde saat 15.30 raddelerinde Beyarmudu kara sınır kapısından aracı ile KKTC’ye geçen zanlının durdurularak aramaya tabi tutulduğunu belirten tahkikat memuru Yıldırım, zanlının giydiği pantolon sol cebinde içerisinde Hint Keneviri türü uyuşturucu madde kırıntıları ihtiva ettiğine inanılanbir adet küçük hassas terazi bulunarak emare alındığını aktardı.

Araç içerisinde bulunan siyah renk el çantasında yapılan aramada tespit edilen 1 adet plastik küçük hassas terazi, iki ayrı yerde 25 ve 1 gr olmak üzere Hint Keneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan madde ile içerisinde tütünle karışık Hint Keneviri türü uyuşturucu madde ihtiva ettiğine inanılan 1 adet tam, bir adet yarım olmak üzere 2 adet sarma sigara bulunarak emare alındığını aktaran Yıldırım zanlının tutuklandığını belirtti.

Zanlının tutuklanmasını müteakip gönüllü bir iade vererek bahse konu uyuşturucu maddeleri Güney Kıbrıs’ ta sakin bir Rum vatandaşından 500 Euro karşılığında kendi kullanımı için 25 gr olarak satın aldığını itiraf ettiğini belirten Yıldırım aynı gün zanlının Lefkoşa’ da bulunan ikametgâhında da arama gerçekleştirdiğini belirtti. Mahkeme emri ile yapılan aramada zanlının yatak odasındaki masa üzerinde içerisinde Hint Keneviri türü uyuşturucu madde kırıntısı olduğuna inanılan 1 adet metal öğütücü ve içerisinde Hint Keneviri türü uyuşturucu madde ihtiva ettiğine inanılan tütünle karışık 2 adet sarma sigara bulunarak emare olarak alındığını aktaran Yıldırım, zanlının ikinci bir gönüllü ifade vererek bahse konu uyuşturucu maddeleri 2.9.19 tarihinde Beyarmudu kara sınır kapısından gittiği Güney Kıbrıs’tan 200 Euro ödeyerek 15 gr olarak satın aldığını ve KKTC’ye ithal ettiğini beyan ettiğini belirtti.
Tahkikat memuru Yıldırım bir soru üzerine zanlının bahsetmiş olduğu 2.9.19 tarihinde Beyarmudu kara sınır kapısından saat 16.00 itibarı ile Güney Kıbrıs’a geçtiği ve ayni gün saat 18.30 da geri KKTC’ye giriş yaptığının tespit edildiğini belirtti.
Tahkikatını henüz tamamlamadığını belirten Yıldırım zanlı aleyhine 3 gün ek tutukluluk emri verilmesini talep etti. Şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Ayşen Toroslu zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)