(15-03-2022…MHA)  Gazimağusa’da Derinya-Mandralar bölgesinde 08.03.22 tarihinde, tasarruflarında bakır ve çelik altyapı kabloları bulunarak emare alındıktan sonra tutuklanan zanlı 1 S.E ve zanlı 2 H.K, kabloların nerden çalındıkları konusunda şahadet temin edilememesi nedeniyle 11.03.22 tarihinde “kanunsuz mal tasarrufu” suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesine çıkarılarak teminata bağlandıktan sonra serbest bırakılmışlardı.

11.03.22 tarihinde, Mormenekşe köyü içerisinde bir şirkete ait arsa içerisinde bulunan KIBTEK’ e ait trafo merkezine bağlı kanallar içerisindeki muhtelif ebattaki altyapı elektrik kablolarının kesilmek suretiyle sirkat edildiği yönünde KIBTEK tarafından yapılan şikâyet doğrultusunda 08.03.22 tarihinde tasarruflarında kablo bulunan zanlı 1 derdest emri gereği 14.03.22 tarihinde tespit edilerek tutuklanırken, aleyhinde derdest emri bulunan zanlı 2 konumundaki H.K henüz tespit edilememiş ve arana şahıs olarak ilan edilmiştir.

Zanlı 1 S.E bugün 15.03.22 tarihinde “bina açma, sirkat ve kasti hasar “suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak aleyhinde 3 gün süreyle tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Hüseyin Eser, mesele ile ilgili olguları aktarmak üzere Dörtyol polis karakolunda görevli polis memuru Cihat Doğan’ı tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, zanlının 08.03.22 tarihinde Gazimağusa Derinya Mandralar bölgesinde zanlı 2 H.K ile birlikte maket bıçağı ile elektrik kablosu soyarken suçüstü tespit edilerek tutuklandıklarını ve tasarruflarında bulunan toplam 894 kilo soyulmuş ve soyulmamış kablonun emare alındığını söyledi.

Yapılan soruşturmada kabloların nereden sirkat edildikleri yönünde şahadet temin edilememesi nedeniyle zanlıların 11.03.22 tarihinde “kanunsuz mal tasarrufu” suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak teminata bağlandıklarını belirten tanık polis, zanlıların tasarrufunda bulunan kablolar arasında KIBTEK’ e ait sirkat edilen kablolar arasında benzerlik bulunduğu yönünde 11.03.22 tarihinde KIBTEK tarafından yapılan şikayet üzerine 14.03.22 tarihinde zanlı 1’in tespit edilerek derdest emri gereği tutuklandığını, zanlı 2 H.K’ in ise halen aranmakta olduğunu söyledi.

Zanlı 1’in mesele ile ilgili herhangi bir ifade vermediğine değinen tanık, savcı yardımcısının sorması üzerine yaptığı açıklamada, zanlıların 08.03.22 tarihinde tasarruflarında bulunan kablolar ile KIBTEK’ e ait kablolar arasında benzerlik bulunduğunu belirtti.

Benzerliklerin ne olduğu yönde tanık polis açıklamalarına devam ederek kablolardaki marka ve seri numaralarının ayni oluşunu, 4x95 mm ebadında olmalarını, 2x16 mm kablo olmalarını ve 75 metrelik bakır kablo olmalarını örnek olarak gösterdi. Tanık polisinin bu açıklamaları savunma avukatı tarafından kabul görülmedi ve bu marka ve ebatlardaki kablonun sadece bir şirket değil başka şirketler tarafından da KKTC’ ye ithal edildiği iddiasında bulundu.

Zanlı 2 konumundaki şahsın halen aranmakta olduğunu, alınması gereken ifadeler yanında incelenmesi gereken kamera görüntülerinin olduğunu ve emarelerle ilgili araştırma yapılması gerektiğine vurgu yapan tanık polis, tahkikatının devam ettirebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 3 gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve tarafların beyanını değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.  (MHA)