Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Erenköy Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi ve Namık Kemal Lisesi Okul Müdürlerimiz, Okul Temsilcilerimiz, Okul Aile Birliği Başkanlarımız, Üyelerimiz ve İnşaat Mühendisleri Odası katkıları ile 23 Mayıs 2023, Salı günü sendikamızın Lefkoşa merkez binasında toplantımız gerçekleştirildi. 

 6 Şubat’tan beri depreme dayanıksız olduğu ortaya konan, eğitimi aksayan okul binalarımızla ilgili görüşmek, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında risklerin ortadan kaldırılarak çocuklarımızın eğitim hakkının ellerinden alınmaması için yapılması gerekenleri ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilen toplantımızda alınan kararlar:

•      Milli Eğitim Bakanlığı bunca aydır ev ödevini yerine getirmemiştir. Okulların genel durumunun 1 hafta içerisinde raporlayarak kamuoyu ile paylaşması ve takvimlemenin yapılması için baskı yapılması,

•      Yapılan planlamanın birlikte takip edilerek hayata geçirilmesi için birlikte çalışılması.  

Milli Eğitim Bakanlığına ortak çağrımız:

1-     Milli Eğitim Bakanlığı derhal bu okullarımızla ilgili hareket planını takvimlendirerek kamuoyu ile paylaşmalıdır

2-     Bu okullarımızın gelecek akademik yıl, hangi şartlarda, nerede, nasıl, hangi şartlarda eğitim yapacağı açıklanmalıdır.  

Milli Eğitim Bakanlığının süreci planlayıp yol haritası ortaya koymaması durumunda Okul Aile Birliklerimiz ve sendikamız her türlü talep, baskı ve eylemleri birlikte gerçekleştirecektir.  

Kamuoyuna duyurulur.