-       Ressam ve Grafik Sanatçısı Rüya Reşat’ın Lefkoşa Köşklüçiftlik’teki atölyesinin topluma hizmet vermesi için Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Reşat’ın kız kardeşi Hülya Güneyli ile protokol imzaladı

 

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu’nun girişimiyle Rüya Reşat Atölyesi’ne işlerlik kazandırmak hedefiyle Kültür Dairesi, burada Açık Kapı Sanat Sohbetleri adı altında bir dizi etkinlik başlattı. 2011’de Paris’te vefat eden Kıbrıslı Türk Ressam ve Grafiker Rüya Reşat’ın Lefkoşa Köşklüçiftlik’teki atölyesinin topluma hizmet vermesi amacıyla Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu ve Reşat’ın kız kardeşi Hülya Güneyli bir protokol imzaladı.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Rüya Reşat Atölyesi İşbirliği Protokolü kapsamında Kültür Dairesi, 2 Mayıs 2023 tarihinden başlayarak 11 Temmuz 2023 tarihine kadar sürecek Açık Kapı Sanat Sohbetleri etkinliklerini Rüya Reşat Atölyesi’nde düzenleyecek. Kültür Sanata Bir Ömür Hizmet Ödülü alan ülkemizin duayen sanatçılarının konuk edileceği Açık Kapı Sanat Sohbetleri haftada bir Salı günleri  gerçekleştirilerek gelecek kuşaklar için arşivsel bir belge olarak saklanması amacıyla video çekimleri yapılacak. İzleyicisiz olarak gerçekleştirilecek etkinlikler sonrasında Kültür Dairesi’nin facebook sayfasında paylaşılarak sanatseverlerin izlenimine sunulacak.

İlk etkinliğin konuğu Hülya Reşat oldu…

Kültür Dairesi’nin Rüya Reşat Atölyesi’nde başlattığı Açık Kapı Sanat Sohbetleri’nin 2 Mayıs 2023 Salı günü gerçekleştirilen ilk etkinliğine, Hülya Güneyli konuk edilerek Rüya Reşat’ın sanat yaşamı ve eserleri konuşuldu. Açık Kapı Sanat Sohbetleri’nin ikincisi ise 9 Mayıs 2023 Salı günü ülkemizin duayen ressamlarından Kağıt Sanatçısı Emel Samioğlu olacak.

AçıkKapıSanatEtkinlikleri_RüyaReşatAtölyesiAçıkKapıSanatEtkinlikleri_RüyaReşatAtölyesi_ProtokolAçıkKapıSanatEtkinlikleri_RüyaReşatAtölyesi_Protokol2AçıkKapıSanatEtkinlikleri_RüyaReşatAtölyesi_Protokol3