Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 2022 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Uluslararası Maarif Okulları KKTC Suna Ata-Atun Okulu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ile Toplum Lideri Dr. Fazıl Küçük’ü, ölüm yıldönümlerinde unutumadı.
DENKTAŞ VE KÜÇÜK İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş aramızdan ayrılışının 11. yılı, Özgürlük, Varoluş ve Bağımsızlık Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 39. Yılı nedeniyle Uluslararası Maarif Okulları KKTC Suna Ata-Atun Okulu’nda anma töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunan çocuklar, Denktaş ve Küçük’ün fotoğraflarının olduğu alana çiçekler bıraktı. Hep bir ağızdan İstiklal Marşını da okuyan çocuklara, Denktaş ve Küçük’ün hayatına dair önemli kesitler aktarıldı.
GÜNDOĞDU: “DENKTAŞ VE KÜÇÜK’Ü RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”
Eğitim hayatına başladığı günden bu yana, çocuklara, ‘eğitime değer’ anlayışıyla kucak açan, Gazimağusa Tuzla’da ilk okul projesini hayata geçiren Uluslararası Maarif Okulları KKTC Suna Ata-Atun Okulu Eğitim Koordinatörü Erkan Gündoğdu da okulda düzenlenen anma törenlerine katıldı. Günün anlam ve önemine ithafen bir açıklama yapan Erdoğdu, yalnızca Kıbrıs Türk halkının değil Türk Milletinin gönlünde taht kurmuş, Kıbrıs Tarihinin iki önemli ismi; Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş
ile Mücadele Lideri Dr. Fazıl Küçük’ü rahmet ve minnetle andıklarını söyledi devamında şunlara yer verdi: “Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs davasının kahramanlarıdır. KKTC’nin haklı davasını savunmaya, Denktaş ve Küçük’ün gösterdikleri yolda yürümeye, ilerlemeye ve devletimizi sonsuza dek yaşatmaya devam edeceğiz. Kıbrıs Türk halkı ve Türk dünyası Denktaş ve Küçük’ü unutmayacaktır. Bu vesileyle çok kıymetli Merhum Cumhurbaşkanı Denktaş’ı ve Mücadele Lideri Dr. Küçük’ü rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun”