'un sahibi Meta'a rakip olarak piyasaya sürdüğü Threads'i kullanıma açtı. Instagram’la bağlantılı olarak çalışacak Threads, Google Play ve App Store’da da yerini aldı. Meta, platformu "metin tabanlı sohbet uygulaması" olarak tanıtmıştı.

Threads, 100 ülkede aynı anda kullanıma sunulurken, Avrupa Birliği ülkelerindeki kullanıcılara açılmadı. Bu durumun sebebi ise AB'nin regülasyonları. 'daki tweet'in adı Threads uygulamasında threads oldu. Retweet için ise repost kullanılıyor. Platformdaki karakter sınırlaması ise 500, Twitter'da bu sayı çoğu kullanıcı için 280. 

İLK PAYLAŞIM ZUCKERBERG'DEN

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerbeg, Threads'de ilk paylaşımı yapan kişi oldu. Zuckerberg, "Bir milyardan fazla insanı barındıran bir kamusal sohbet uygulamasının olması gerektiğini düşünüyorum. Twitter bu şansa sahipti ama batırdılar. Umarım biz yapacağız." dedi. 

THREADS TWİTTER'DA TT OLDU

Çarşamba akşamı Twitter'ın dünya genelindeki en büyük trend konularından biri Threads olmuştu. Twitter'a yapılan eleştiriler ve uyarıların çoğu yine Twitter üzerinden gerçekleşse de Threads ve Instagram'ın entegrasyon hızı birçok kullanıcıyı şaşırttı. 

Twitter'ın 250 milyondan fazla kullanıcısı bulunurken, Instagram'ın kullanıcısı sayısı 2 milyarın üzerinde. 

Zuckerbeg daha sonra yaptığı paylaşımda yedi saatte platfoma 10 milyon kişinin kaydolduğunu açıkladı. 

BAŞLANGIÇTA AB ÜLKELERİNDE KULLANILAMAYACAK

Veri gizliliğinin Avrupa'da sorunlara neden olabileceği gerekçe gösterilerek uygulamanın başlangıçta Avrupa Birliği üyesi ülkelerde çıkış yapmayacağı açıklanmıştı.

Threads uygulamasının Elon Musk ve Mark Zuckerberg arasındaki "kafes dövüşü" olayını başlattığı biliniyor.