Netflix, hesap paylaşımı konusundaki baskıyı engellemek için yeni bir ücret tarifesi duyurdu. Şirket, ABD'deki müşterileri için ayda ek 8 dolar, İngiltere'deki müşterileri için ise 5 sterlin karşılığında hesap bilgilerini paylaşma seçeneği sunacak.

Bu yeni seçeneklerin sadece standart ve premium plan kullanıcıları tarafından kullanılabileceği belirtildi.

Netflix, dünya genelinde toplamda 100 milyon hanenin, ödeme yapmadan bir Netflix hesabı kullandığını açıkladı. Bu sayıya ABD ve Kanada'daki 30 milyon kullanıcı da dahil.

Geçen yıl Latin Amerika'da başlayan hesap paylaşımına yönelik baskının, Netflix'in daha fazla gelir elde etme stratejisinin önemli bir parçası olduğu yorumlandı. Ancak İspanya'da bu strateji ters tepki yarattı ve şirket bir milyondan fazla abone kaybetti.

Netflix, 103 ülke ve bölgedeki müşterilere hesap paylaşımı konusunda bir e-posta gönderdi ve değişikliklerin hizmetin geliştirilmesi ve büyüme için daha büyük bir gelir tabanı sağlayacağını belirtti.

Şirket, resmi kurallara aykırı olmasına rağmen 100 milyondan fazla hane tarafından şifre paylaşıldığını tahmin etmişti. Rekabetin artması ve abone büyümesinin yavaşlaması nedeniyle Netflix, daha fazla gelir elde etmek için bu durumdan yararlanmayı hedefliyor.