Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, açık hava etkinliklerinde yüksek sesli müziğin neden olduğu vatandaş şikayetlerini dile getirerek, bu konuda yetkililerle iletişim kurmanın zor olduğunu belirtti. Başkan Şenkul, Belediye'nin bu tür durumlarda daha fazla yetkiye sahip olması gerektiğini ifade etti.

Murat Şenkul'un açıklaması şöyle;

 "Açık havada yüksek sesli müzik yapılıyor, insanlar çevre dairesini arıyor ulaşamıyor, ulaşsa ne olacak zaten 4-5 memur tüm Girne’ye nasıl yetişecek.

Çevre dairesine ulaşamayınca polis aranıyor, polis de belediyeyi arayın diyor.(bu kısım etki açısından bizim için gurur içerse de yetki bakımından tamam değil)

Sorun değil belediyeyi arasın vatandaş, biz sorumluluğumuz olmadığı bir konuda kent güvenlik ekiplerimiz ile müdahale edip, uyarı ve cezalar yazıyoruz, tekrarlaması halinde işletme izni iptali yapacağımızı söylüyoruz.

Daha önce de söylediğim gibi müzik izni konusunda da artık belediyelere yetki devri zamanı gelmiştir. Don Kişot gibi yel değirmenleri ile savaşmaktan yorulduk.

Devlet sahayı terk etti, vatandaşın tek dayanağı belediyeler kaldı bari yetkiyi de verin ki bizimde elimiz yasal olarak güçlü olsun.

Ha yok biz yapacağız diyorsanız, lütfen herkes sorumluluğunu yapsın artık."