Güzelyurt’ta yol kenarında park halindeki araçtan hırsızlık yapıldığı gerekçesi ile yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan zanlı M.T. mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Polis, 25 Ocak 2024 tarihinde Güzelyurt'ta Şht. Sadi Güler Sokak üzerinde yol kenarında park halinde bulunan B.B’ye ait araç içerisinde bulunan el çantası içerisinden para cüzdanı ve içerisinde muhafaza edilen 1000 euro, 500 dolar, 220 sterlin nakit paranın çalındığı yönünde yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatıldığını belirtti.  

Polis, başlatılan soruşturma kapsamında bölgede bulunan kamera görüntülerinin emare olarak alınarak incelendiğini ve konu çantayı huzurda bulunan zanlı M.T.’yle birlikte H.Y.’nin aldığının tespit edildiğini söyledi. Zanlıların tespit edilmesi üzerine aleyhlerine mahkemeden tutuklama emri temin edildiğini zanlı H.Y.’nin 1 Şubat 2024 tarihinde Mağusa’da tespit dilerek tutuklandığını dile getiren Polis, zanlının gönüllü ifade vererek söz konusu suçu huzurda bulunan zanlı M.T. ile birlikte işlediğini itiraf ettiğini aktardı.  

  Polis, zanlı M.T.’nin ise önceki gün Güzelyurt’ta tespit edilerek tutuklandığına işaret ederek, konu ile ilgili zanlının beyanları olduğunu bu beyanların araştırılacağını ayrıca çalınan cüzdan ile paraların henüz bulunmadığını söyledi.        Polis zanlıların beyan ve ifadelerinin teyit ve tekzip edileceğini ve aranan emareler olduğunu, bu bağlamda soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının ilk etapta 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.  

  Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı M.T., H.Y.’nin bu suçu işlediğini onun oraya sonradan geldiğini, hırsızlık yaptığını sonra öğrendiğini söyledi.

   Zanlı, ayrıca zanlı H.Y.’ye uyuşturucu sattığını ve bu nedenle borcu olduğundan kendisine 3 bin TL ödeme yaptığını da mahkemede beyan etti. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

(Kamalı Haber)