Milli Eğitim Bakanlığı ve Telsim iş birliğinde düzenlenen, "Telsim Freezone 9. Liselerarası Müzik Yarışması’nda adım adım finale yaklaşılıyor.

8 Haziran’da Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak olan ve 11 dalda toplam 17 ödülün dağıtılacağı Liselerarası Müzik Yarışması finali saat 10:00’da gerçekleşecek.                

Telsim Freezone 9. Liselerarası Müzik Yarışması’nda sahnede yer alacak olan Levent Koleji, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Yakın Doğu Koleji, Güzelyurt Meslek Lisesi ve Güzelyurt Türk Maarif Koleji finale yönelik son hazırlıklarını gerçekleştiriyor.

Yarışmanın finali için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren okulların öğrenci ve öğretmenleri ise yarışmayla ilgili görüşlerini paylaştı.

ÖZDEMİRAĞ: “SAHNE İŞİ ÖZGÜVEN İŞİDİR, SADECE YETENEKLERİNİ DÜŞÜNSÜNLER VE YERE SAĞLAM BASSINLAR.”

Levent Koleji sorumlu müzik öğretmeni ve vokal koçu Havva Özdemirağ yaptığı açıklamada, öğrencilere çook güvendiğini belirtti ve ilk kez Freezone yarışmasına katıldığını söyledi.

Öğrencilerin çok heyecanlı, özgüvenli ve yetenekli çocuklar olduğunu sözlerine ekleyen Özdemirağ, “Sahne işi özgüven işidir, sadece yeteneklerini düşünsünler ve yere sağlam bassınlar. İyi olan kazansın diyorum. Ben onlara çok güveniyorum.” dedi

VECHİ

Levent Koleji’nin yarışmaya katılacak birinci grubunda yer alan Simay Vechi ise yarışmaya geçen senede katıldığını ve güzel bir deneyim edindiğini söyledi.

İkinci kez yarışmada yer alacak olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Vechi, “Arkadaşlarımın çok iyi olduğunu düşünüyorum. Hepimiz çok iyiyiz ve bundan dolayı heyecanlanmamıza gerek yok, hep beraber eğlenmemize bakalım. Yarışmadaki herkese başarılar diliyorum” diye konuştu.

KARACA

Levent Koleji’nin ikinci grubunda yer alan Çetin Karaca da yarışma için çok heyecanlı olduğunu ve ilk defa böyle bir yarışmaya katılma fırsatı yakaladığını söyleyerek, “Grubuma ve kendime güveniyorum. Kazanabileceğimizi biliyorum.’’ dedi.

ÖLMEZ: ‘‘BU DENEYİM, YAŞAMALARI, SORUMLULUK ALMALARI, ÇALIŞMA DİSİPLİNİNİ KAZANMALARI BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.’’

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi sorumlu müzik öğretmeni Yağmur Ölmez ise yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada bu yıla kötü başladıklarını ancak böyle güzel bir proje ile tekrardan ayağa kalkabilmeyi başardıklarını ifade etti.

Böylesi yarışmaların devamlılığının önemine dikkat çeken Ölmez, Öğrencilerin sahnede yerlerini alacak olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Bu deneyimi yaşamaları, sorumluluk almaları, çalışma disiplinini kazanmaları benim için çok önemli. Bu derece profesyonel hazırlanmış bir sahnede seyirciyle buluşmaları bizim için paha biçilmez. Herkese başarılar dilerim.’’ dedi.

KIRAÇ

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi Onat Kıraç ise yarışmaya ikinci kez katıldığını ve bu sene çok iddialı olduklarını belirtti.

Sahneye çıktıkları zaman herkesin kendilerini izleyeceğini ve her yapılan harekete dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Kıraç, “Bu yüzden sahnede heyecanlanmadan kendimize güvenerek çıkıp performansımızı göstereceğiz. Diğer okullara da şans dilemek istiyorum.’’ ifadelerine yer verdi.

UÇANER: ‘‘MÜZİK HAYATIN İÇİNDE DEĞİL, HAYATIN TA KENDİSİDİR.’’

Yakın Doğu Koleji sorumlu müzik öğretmeni Ertaç Uçaner ise açıklamasında 20 yıldır Yakın Doğu Koleji'nde müzik öğretmeni olduğunu ve bu yıl 9.su düzenlenecek olan Freezone Müzik yarışması için hazırlıklarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyledi.

“Müzik hayatın içinde değil, hayatın ta kendisidir.” ifadelerini kullanan Uçaner, çocukların yarışmaya katılmak için çok istekli olduğunu kaydetti.

Türkiye’de yaşanılan deprem felaketinden dolayı yaşanan kayıplar için çok üzgün olduklarını da sözlerine ekleyen Uçaner, “Meleklerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum.” dedi, yarışmaya katılacak okullara başarılar diledi.

KAYIKOĞLU

Yakın Doğu Koleji öğrencisi Ada Kayıkoğlu da “6. sınıftan beridir Freezone Müzik yarışması hep hayalimdi ve son senemde hocalarımın bana böyle bir fırsat vermesi gurur verici oldu.” diyerek yarışmaya katıldıkları için çok mutlu olduğunu söyledi.

Grup olarak çok heyecanlı olduklarını belirten Kayıkoğlu, yarışmada derece almaktan ziyade müzikleriyle eğlenmek ve eğlendirmek istediklerini söyledi.

Kayıkoğlu, Müzik birleşmek içindir, dostluk içindir. Umarım herşey güzel olacak.’’ diyerek sözlerine son verdi.

SOYDAN: ‘‘HER ZAMANKİ GİBİ GÜZELYURT MESLEK LİSESİ OLARAK BİZ ORADAYIZ.’’

Güzelyurt Meslek Lisesi sorumlu müzik öğretmeni Selim Soydan da açıklamasında böylesine zor bir süreçte okul ve orkestra önemli bir görev üstlendiklerini belirtti.

Bakanlık ve Telsim ellerinden geleni yaparak Freezone Müzik Yarışması’nı gerçekleştirdiğini de sözlerine ekleyen Soydan, “Çalışmalarımız devam ediyor. Tüm okullara ve sorumlu öğretmen arkadaşlarıma başarılar dilerim. Her zamanki gibi Güzelyurt Meslek Lisesi olarak biz oradayız.’’dedi.

KUŞ

Güzelyurt Meslek Lisesi öğrencisi Diren Kuş ise açıklamasında yarışmaya geçen sene de katıldığını ancak sağlık sorunu nedeniyle istediği performansı sergileyemediğini dile getirdi.

Yarışmaya bu sene çok daha sıkı hazırlandıklarını söyleyen Kuş, “Rahatlayıp eğlencemize bakmalıyız ve odaklanmalıyız. Herkes beklesin biz geliyoruz. Herkese başarılar diliyorum.’’dedi.

ÖZTUĞ: “ÖĞRENCİLER, FREEZONE MÜZİK YARIŞMASINA, SOSYAL VE KİŞİLİK GELİŞİMİNİN YANI SIRA, SEVEREK VE HEVESLE HAZIRLANIYOR”

Güzelyurt Türk Maarif Koleji sorumlu müzik öğretmeni Nurhan Öztuğ ise konuşmasına deprem felaketinde hayatlarını kaybeden Şampiyon Melekleri ve vatandaşları anarak başladı.

Öğrencilerin, Freezone Müzik Yarışması’na sosyal ve kişilik gelişiminin yanı sıra, severek ve hevesle hazırlandıklarını belirten Öztuğ, “Benim için düzen ve disiplin içerisinde başarıyla performanslarını sergilemeleri çok önemli. Hepsi çok yetenekli çocuklar ve başarılı olacaklarına inanıyorum.” diyerek tüm okullara başarılar diledi.

KAVAZ

Güzelyurt Türk Maarif Koleji öğrencisi Derviş Kemal Kavaz da çalışmaların çok güzel ve eğlenceli geçtiğini belirterek, “Freezone Müzik Yarışması’na ilk defa katılıyorum ama daha önce sahne deneyimim oldu. En iyi solit ödülünü alabileceğime inanıyorum.” diye konuştu.

Yarışmanın güzel geçmesi temennisinde bulunan Kavaz, “Herkese başarılar dilerim, iyi olan kazansın.’’ dedi.

“İçindeki Yeteneği Keşfet” sloganı ile yapılacak olan yarışmaya, 18 liseden 20 grup katılıyor. Liseli gençlerin, sanata yönelmesini amaçlayan Liselerarası Müzik Yarışması, gençlerin müzikle kendilerini ifade edebilecekleri profesyonel bir ortam sunuyor.

LEVENT GRUP 2YDKLEVENT GRUP 1GÜZELYURT TMKGÜZELYURT MESLEKBEAL