Twitter'ın video izleme deneyimini iyileştirecek iki yeni özelliği yolda. Bu özelliklerle birlikte videoları indirmek mümkün olurken, aynı zamanda resim içinde resim özelliği de geliyor.

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter, kullanıcı deneyimini iyileştirecek iki yeni özellikle karşımızda. Bu yeni özellikler, en çok da Twitter'da video izlemeyi seven kullanıcıları ilgilendiriyor. Gelin hep birlikte, Twitter'daki yeni özelliklere yakından bakalım.

Twitter'daki özelliklerden ilki, resim içinde resim modu. Bu özelliği bilirsiniz; bir uygulamada aynı anda hem video izleyebilir hem de uygulamadaki diğer sayfalara göz atabilirsiniz. İşte bu özellik, an itibarıyla pek çok Twitter kullanıcısına ulaşmış durumda. Oldukça basit bir kullanıma sahip olan özellik sayesinde bir yandan video izlerken, diğer yandan tweet okuyabileceksiniz.

Twitter'ın resim içinde resim özelliği işte böyle görünüyor

twitter-yeni-video-ozellikleri2

Twitter'ın resim içinde resim özelliğini kullanmak isteyenlerin, videoyu açtıktan sonra Android'de sağ üst, iOS'ta ise sağ alt kısımda bulunan küçültme butonuna dokunmaları gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra söz konusu video ile ilgili yorumları okuyabilir ya da akış sayfasına dönebilirsiniz.

Twitter'daki videoları dilediğiniz gibi indirebileceksiniz!

Twitter'da görülen bir diğer özellik ise video indirme olarak karşımıza çıktı. Şimdilik bazı kullanıcıların test edebildiği bu özellik, video seçenekleri bölümüne "Videoyu indir" şeklinde yeni bir buton ekleyecek. Bu butona dokunan kullanıcı, Twitter'da izlediği bir videoyu akıllı telefon veya tabletine indirebilecek. Her iki özelliğin de tüm kullanıcılara ne zaman ulaşacağı şimdilik bilinmiyor.