Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji'nden yapılan açıklamaya göre; 23 Nisan calismalarina baslanmisti, ancak ani bir karar ile 23 Nisan çalışmaları sonlandırılmıştır. 

Bir velinin ihbar hattımıza gönderdiği yazı şu şekildedir;

Yakin Dogu Yenibogazici'nde 23 Nisan calismalarina baslanmisti ancak gecen gun ani bir kararla iptal edildiğini öğrendik. Cocuklarimizin 23 Nisan hakki elinden alindi. Dans gosterileri iptal edildi. Bildigimiz kadarı ile okullarinda 23 Nisan etkinlikleri yapilacağı bilgisini aldık.  Yakin Dogu Okul Öncesi haftaya SAHNE GOSTERİLİ ENGLİSH DAY ETKİNLİGİ yapilacak. O zaman çocuklarimizin elinden 23 Nisan hakkını neden aldınız.

Kolej'den ise velilere bu açıklama geldi;
Değerli Velimiz, okulumuzda kutlanacak “ 23 Nisan Çocuk Bayramı” törenleri bölgemizde yaşanan deprem acıları nedeniyle müzikli danslar yapılmadan, şiirler ve konuşmalarla organize edilerek sade bir şekilde gerçekleştirilecektir. Bu nedenle özel kıyafet dikilmesi gerekmemektedir. Kıyafet ücreti ödemiş olan velilerimize geri iade yapılacaktır. Ödeme yapmış olan velilerimizin okul idaresinden bu iadeyi teslim almasını rica ederiz. 
Saygılarımızla 
Okul İdaresi.