(27-02-2023…MHA)

Deprem felaketi sonrası, gündeme gelen okullardan biri olan Yeniboğaziçi İlkokulu’nda öğrencilerin tahliye etmesi meselesinde, velilerin çocukların tahliye edilmesini istememeleri üzerine alınacak tedbirler üzerine verilen 4 adet prefabrik sınıf sözü, Akol Group’un desteği ile yerine getirildi.

1fkjlghrtıo

Eğitime açılan sınıfların açılışını yapmak üzere, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ve Akol Group Direktörü Sn. Niyazi Sanal törende bulundu.

9-12uoyıl

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde prefabrik sınıflara yerleştirilirken Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Demir ve Akol Group Direktörü Sn. Sanal konuşmalar yaptılar.

4gkjhfşgı

Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, konuşmasına meydana gelen deprem felaketi neticesinde kendi coğrafyamızda da birçok anlayışın değiştiğini vurgulayarak başladı.

çavuşoğlu

Okul binalarının yıllar içerisinde gerek raporlanmamaları gerekse görüntülerin güven vermemesine bağlı olarak Türkiye’de kaybedilen çocuklarımızdan sonra tedirginlik oluştuğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, bu sebeple Adıyaman’dan döndüğünde gerekli tedbirleri alacaklarını ifade ettiklerini ekledi.

Yeniboğaziçi İlkokulu’nun bir bloğunun, Yeni Erenköy İlkokulu’nun bir bloğunun ve Karpaz Meslek Lisesi’nin tamamının daha öncesinde raporlandığını, bu raporlar çerçevesinde Karpaz Meslek Lisesi’nin yıkılıp yeniden yapıldığını ve bu yılki bütçede Yeniboğaziçi ve Yeni Erenköy’ün olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, meydana gelen olağanüstü felaket ile süreci bekleyemez duruma geldiklerini, öğrencilerin ve öğretmenlerin can güvenliği için acil tedbir almaları gerektiğini fakat sürenin yetersizliği dolayısıyla devletin iş gücü ve maddi gücünün yeterli olmadığını bu çerçevede iş insanlarına ve Belediyelere başvurulduğunda herkesin elini taşın altına memnuniyetle koyduğunu ekledi.

Bu çerçevede herkese teşekkürlerini bildiren Bakan Çavuşoğlu, ortaya koyulan fikirler neticesinde 1 hafta gibi bir sürede prefabrik sınıfların oluşturulduğunu belirtti.

Eğitim Bakanı Nazım Çavuoğlu’nun konuşmasının ardından konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Katip Demir, konuşmasına felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet, yaralılara da şifa dileyerek başladı.

katip

“Birlik ve beraberlik Türk Milletinin mayasında var” diyen Demir, herkesin elini taşın altına koyduğunda her şeyin başarıldığını belirterek, prefabrik sınıfların yapılmasına vesile olan Akol Group Direktörü Sn. Niyazi Sanal’a teşekkürlerini iletti.

Bölge olarak büyümekte olduklarını kaydeden Demir, 25 bin nüfusu aştıklarını Mağusa Bölgesi’nde olan sıkışıklıktan dolayı bölgeye bir ortaokul istediklerini, sadece projenin yeterli olacağını hali hazırda iş insanlarında gerekli sözleri aldıklarını, aynı zamanda Bakan Çavuşoğlu’nun da arazinin tahsil edilmesi durumunda yeni bir ilkokul yapılacağının sözünü verdiğini belirtti.

Akol Direktörü Sn. Niyazi Sanal da konuşmasına deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet, yaralılara da şifa dileyerek başladı.

3niyazi

Kısa bir süre içerisinde, alınan tedbir kararları ile Belediye Başkanı Katip Demir’den ve Okul Aile Birliği’nden gelen bildiriyle prefabrik sınıfları yapma kararı aldıklarını kaydeden Sanal, Sn. Bakan Çavuşoğlu’nun sözlerine katılarak, “Bu dönem içerisinde dayanışmaya ihtiyacımız vardır, her şeyi Devlet’ten ve Hükümet’ten beklememek lazım. Bizler de elimizi taşın altına koymaya hazırız.” Dedi.

Sanal, Sn. Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun ve Belediye Başkanı Katip Demir’in onayı ile bir yer tahsil edilmesi durumunda, yeni bir ilkokul yapma sözü verdi. 

5gkhj6jlkygojyt

Konuşmaların ardından Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Demir ve Akol Group Direktörü Sn. Sanal, prefabrik sınıflarına yerleştirilen öğrencileri ziyaret ederek, başarı dileklerinde bulundular. (MHA)