Ankara'da gerçekleşen ziyarette, Yükseköğretim Denetleme Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ve beraberindeki heyet, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ile bir araya geldi. Heyette, Prof. Dr. Ali Ünyayar, Prof. Dr. Hasan Amca ve Prof. Dr. Zafer Ağdelen de bulunuyordu.

Yapılan açıklamaya göre, görüşme sonucunda 30 Temmuz 2021 tarihinde imzalanan mutabakat metni ve 9-10 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen "Yükseköğretimde Kalite ve Güvence ve Akreditasyon Çalıştayı" sonuç raporu doğrultusunda, 2024 yılı Ocak ayı içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üniversitelerinin kurumsal akreditasyon sürecinin YÖDAK ve YÖKAK işbirliği ile başlatılmasına karar verildi.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ile yapılan görüşmede, kurumsal akreditasyonu tamamlanan üniversitelerin European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA) veritabanına kaydedilmesinin, bu üniversitelerin Avrupa Birliği'nde de tanınmasına olanak sağlayacağı ve KKTC üniversitelerinin uluslararası alanda daha güvenilir bir konuma gelmelerine yardımcı olabileceği vurgulandı.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak'a gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek, KKTC'de daha güçlü bir kalite güvence sisteminin yerleştirilmesine yönelik sağlanan her türlü desteğin önemine değindi.